dissabte, 12 de maig del 2012

Samsung adquirix mSpot per a oferir descàrregues a mòbils

Samsung Electronics, major fabricant mundial de mòbils, ha adquirit l'empresa nord-americana mSpot, que oferix la descàrrega de continguts d'entreteniment en Internet.


La companyia sud-coreana considera que l'adquisició de mSpot li permetrà augmentar el seu pes en el terreny de l'anomenada computació en 'nube' i desenrotllar els seus servicis d'entreteniment per a dispositius mòbils amb l'objectiu d'arribar a un mercat global més ampli.

L'empresa mSpot, amb base en Palo Alto (Califòrnia), oferix música, pel·lícules i contingut de ràdio emmagatzemades en Internet a usuaris de telèfons mòbils, i posseïx vincles amb importants proveïdors de servicis de telecomunicacions als Estats Units.

L'adquisició de mSpot per part de Samsung s'ha produït 11 mesos després que la nord-americana Apple, principal competidor del gegant sud-coreà de l'electrònica, posara en marxa el seu propi servici en el núvol, iCloud. Aquesta plataforma permet a l'usuari emmagatzemar gratuïtament tot el seu contingut i accedir a ell des de qualsevol aparell electrònic d'Apple.

Samsung va informar en el seu comunicat que ha adquirit la totalitat de la tecnologia, els actius i el personal de mSpot, encara que no va revelar les dades financeres de l'operació.

Adrián Mayo Juanatey

divendres, 11 de maig del 2012

Socialmatic

Una càmera digital 'instantánea', capaç d'imprimir fotos amb filtres d'Instagram.























Per ara es tracta només d'un concepte, però, la idea ja busca finançament.

Socialmatic és una càmera dessarrollada per ingeniers italians amb uns 16 GB de capacitat, una pantalla tàctil en format 4:3, zoom òptic, "flash LED" i un sistema d'impressió semblant al què utilitza Polaroid en les seues càmeres digitals. 
Símbol de l'empresa Instagram.
El suport d'impressió és un paper quadrat amb una tira adhesiva i les fotos es poden pegar a superfícies només eixir de la càmera.

Encara que el disseny amb la forma de la icona d'Instagram és curiós, hi existixen problemes, ja que a soles és un projecte  finançat per donacions, i és més senzilla i igual de poc pràctica que l'ús d'una impressora portàtil Bluetooth i el mòbil. 

Però la idea de la foto filtrada en la càmera és interessant i comença a ser una realitat. Diverses de les càmeres compactes que es presenten enguany tenen filtres amb efectes vintage i de vinyetat pensats per a aconseguir el mateix acabat 'falso-retro' que dóna la popular app. L'únic que no es pot fer, llevat que s'use un mòbil com a pas intermedi, és pujar les imatges directament a les xarxes d'Instagram.

Aleshores pensem que el producte, que s'ha desenvolpat en Itàlia (fent competència a les ja molt avantajades indústries asiàtiques), encara que no és molt novedós el sistema que utilitza, és un projecte interessant, que de segur que de cara al futur, pot ser el pioner d'una nova manera de viure la fotografia.
Adrián Mayo Juanatey